Museum of the moon (c) James Billings.jpeg

Nacht van de Mysteriën - Museum of the moon

in Mons

 • LUKE JERRAM
   
  SINT-WALTRUDIS KAPITTELKERK PERFORMANCE

  Wat als we de maan naar de aarde konden halen om zo haar kraters, pracht en helderheid van nabij te aanschouwen? Deze krankzinnige droom heeft de Britse artiest Luke Jerram voor ogen met Museum of the Moon, een monumentaal beeldhouwwerk met een diameter van 7 meter en een exacte replica van de echte maan op een schaal van 1: 500.000. Museum of the Moon is een technische, wetenschappelijke, artistieke, filosofische en poëtische...

  LUKE JERRAM
   
  SINT-WALTRUDIS KAPITTELKERK PERFORMANCE

  Wat als we de maan naar de aarde konden halen om zo haar kraters, pracht en helderheid van nabij te aanschouwen? Deze krankzinnige droom heeft de Britse artiest Luke Jerram voor ogen met Museum of the Moon, een monumentaal beeldhouwwerk met een diameter van 7 meter en een exacte replica van de echte maan op een schaal van 1: 500.000. Museum of the Moon is een technische, wetenschappelijke, artistieke, filosofische en poëtische performance die pal in de Sint-Waltrudis kapittelkerk uitnodigt tot reflectie en droom.
   
   
  Luke Jerram
  Beeldend kunstenaar Luke Jerram is afkomstig uit Bristol. Met zijn beeldhouwwerken, levende kunst en omvangrijke installaties stelt hij al sinds 1997 de openbare ruimte in vraag. De installatie Museum of the Moon reisde de hele wereld af: van een klooster in Noord-Engeland tot de oevers van de Hooghly-rivier in Calcutta (India), langs het festival van Glastonbury (Verenigd Koninkrijk), een concertzaal voor klassieke muziek in Reykjavik (IJsland) en een olympisch zwembad in Peking (China).
   

Uurroosters

Uurroosters

 • Vanaf 29 oktober 2021 tot 31 oktober 2021