hearing-gravity.jpg

Nacht van de digitale kunsten - Hearing gravity

in Mons

 • ANTOINE BERTIN
   
  ANCIENS ABATTOIRS (Voormalig Slachthuis)
   
  DIGITALE INSTALLATIE

  Hearing Gravity is een fascinerende geluidservaring. Het werk werd ontwikkeld in samenwerking met relativiteitsfysicus André Füzfa van de universiteit van Namen. Het onderzoekt het thema van de zwarte gaten en de vervorming van de tijd door de zwaartekracht. Hearing Gravity situeert zich in de intersectie van radiofonische dramatiek, immersief theater en installaties en draait rond een krachtige auditieve...

  ANTOINE BERTIN
   
  ANCIENS ABATTOIRS (Voormalig Slachthuis)
   
  DIGITALE INSTALLATIE

  Hearing Gravity is een fascinerende geluidservaring. Het werk werd ontwikkeld in samenwerking met relativiteitsfysicus André Füzfa van de universiteit van Namen. Het onderzoekt het thema van de zwarte gaten en de vervorming van de tijd door de zwaartekracht. Hearing Gravity situeert zich in de intersectie van radiofonische dramatiek, immersief theater en installaties en draait rond een krachtige auditieve illusie die de kunstenaar ontwikkelt op basis van binaurale opnametechnieken en uitvoert met een op maat gemaakt informaticaprogramma.  Het werk is zo wetenschappelijk mogelijk opgebouwd en wil zintuiglijke, emotionele en mystieke banden scheppen met een realiteit die we door haar astronomische omvang als onbereikbaar beschouwen. Antoine Bertin luistert naar de wrijvingen, de hiaten, de nieuwsgierigheid als gevolg van het samenkomen van wetenschap en zintuiglijkheid, omgeving en klankvertelling, gegevens en muzikale composities.
   
  ANTOINE BERTIN
   
  Na afloop van een wetenschappelijk parcours ontwikkelt Antoine Bertin een artistieke activiteit waarvoor hij zich al luisterend inspireert op de verkenning van verre ruimtes en tijdlijnen. Hij ontwikkelt ervaringen waar radiofonische creatie, immersief theater, geluidsillusie en installaties samenkomen. Zijn werk was reeds te zien en te horen in Tate Britain, het Palais de Tokyo, NTS radio en op de festivals Kikk, Blue Dot en Sonar+D.
   
  Een KIKK Festival-productie, met de steun van de Franstalige Gemeenschap, het TRAKK van Namen en de Abattoirs de Bomel
   

Uurroosters

Uurroosters

 • De 20 november 2021