Méta-Requiem

Muziek ,  Muziek ,  Klassieke muziek ,  Moderne muziek ,  Variété ,  Volksmuziek ,  Gewijde muziek in Mons
 • Tijdens de Orlandus Lassus-week brengen het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië en het koor Ishango onder leiding van Frank Braley een "Meta-Requiem", bestaande uit twee requiems van Mozart en Fétis en de Messe des Morts van Gossec. Deze creatie verwijst naar een gemeenschappelijke inspiratiebron. Immers, de Messe des Morts van Gossec zou Mozart geïnspireerd hebben bij het schrijven van zijn Requiem. Met dit concert wordt ook hulde gebracht aan de Bergense componist François-Joseph Fétis.
  Op...
  Tijdens de Orlandus Lassus-week brengen het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië en het koor Ishango onder leiding van Frank Braley een "Meta-Requiem", bestaande uit twee requiems van Mozart en Fétis en de Messe des Morts van Gossec. Deze creatie verwijst naar een gemeenschappelijke inspiratiebron. Immers, de Messe des Morts van Gossec zou Mozart geïnspireerd hebben bij het schrijven van zijn Requiem. Met dit concert wordt ook hulde gebracht aan de Bergense componist François-Joseph Fétis.
  Op het programma:
  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Requiem in re mineur K 626;
  François-Joseph Fétis (Mons, 1784-1871): fragmenten uit het Requiem ter nagedachtenis van Lodewijk XVI (1815);
  François-Joseph Gossec (Vergnies, Henegouwen, 1734-1829) : fragmenten uit de Grande Messe des Morts (Missa pro defunctis – 1760).
  Met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië (o.l.v. Frank Braley), het kamerkoor Ishango (o.l.v. Stefano Poletto), Aurélie Moreels (sopraan), Pauline Claes (mezzo), Dick Van Daele (tenor), Shadi Torbey (bariton - bas).

  Een coproductie van het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, de Stichting Mons 2015 en le manège. Met steun van de Federatie Wallonië-Brussel, de Stad Bergen en de Nationale Loterij.
 • Tarieven
 • Tarief
  11 €
 • Kortingstarief
  7 €
 • Gratis

  • - 25 jaar oud