LechoeurmontoisHD@clairepasquier.jpg

Le c(h)oeur montois de Marco Martinelli

Mons 2015 ,  Circus ,  Dans ,  Theater in Mons
  • Liep u vorige zomer ook die 150 mensen tegen het lijf, pronkend met een geel T-shirt in de tuinen van de stad? Ze schreeuwen, zingen, springen, spelen … Maar neen, ze zijn niet gek! Samen vormen ze het koor van een uniek en groots opgezet spektakel dat vorm krijgt onder het goedkeurend oog van de Italiaanse regisseur Marco Martinelli. Na New York, Avignon en Chicago, laat de grote theatermaker dit atypische gezelschap, begeleid door de wonderlijke muziek van de Siciliaanse Fratelli Mancuso,...
    Liep u vorige zomer ook die 150 mensen tegen het lijf, pronkend met een geel T-shirt in de tuinen van de stad? Ze schreeuwen, zingen, springen, spelen … Maar neen, ze zijn niet gek! Samen vormen ze het koor van een uniek en groots opgezet spektakel dat vorm krijgt onder het goedkeurend oog van de Italiaanse regisseur Marco Martinelli. Na New York, Avignon en Chicago, laat de grote theatermaker dit atypische gezelschap, begeleid door de wonderlijke muziek van de Siciliaanse Fratelli Mancuso, het verhaal van Rumore di Acque (Watergeluiden) tot leven brengen. Een generaal wordt door het Ministerie van de hel naar een eiland in de Middellandse Zee gestuurd om er de vele schipbreukelingen langs de stranden te tellen. Een muzikaal en theatraal eerbetoon aan allen die uit wanhoop hun land zijn ontvlucht. Laat vervolgens deze “troebele wateren” achterwege en volg het koor naar de Tuinen van het Belfort voor L’hérésie du bonheur (De doodzonde van het geluk) waar de verhelderende poëzie van Maïakovski zal weerklinken.
    Een productie Teatro delle Albe / Ravenna Teatro en le manège.mons scène transfrontalière de création en de diffusion asbl, in collaboratie met La Fondation Mons 2015.
  • Tarieven
  • Basistarief
    11 €