Lassus in het concert der Naties

Mons 2015 ,  Cultureel ,  Muziek ,  Entertainment, evenement ,  Muziek ,  Klassieke muziek in Mons
 • Van alle componisten van zijn tijd was Orlandus Lassus ongetwijfeld het meest gewild bij de muziekgezelschappen van hoven en kerken. Toch bleef hij trouw aan zijn werkgever, de Aartshertog van Beieren, die hem buitengewone voorwaarden kon bieden: zangers en musici die in heel Europa werden gerekruteerd, en een kapel van uitzonderlijke kwaliteit. Zijn reputatie als componist werd nog versterkt door de uitgifte van een groot aantal van zijn werken bij leven. Lassus kon in alle stijlen...
  Van alle componisten van zijn tijd was Orlandus Lassus ongetwijfeld het meest gewild bij de muziekgezelschappen van hoven en kerken. Toch bleef hij trouw aan zijn werkgever, de Aartshertog van Beieren, die hem buitengewone voorwaarden kon bieden: zangers en musici die in heel Europa werden gerekruteerd, en een kapel van uitzonderlijke kwaliteit. Zijn reputatie als componist werd nog versterkt door de uitgifte van een groot aantal van zijn werken bij leven. Lassus kon in alle stijlen schrijven, en liet zich daarbij graag inspireren door nieuwe methoden, zoals de Venetiaanse polychoraliteit (meerkorigheid).

  Dit concert neemt ons mee langs de Duitse, Italiaanse en Spaanse muziekkapellen. Lassus zal er vertegenwoordigd zijn met zijn Messe Susanne un jour, een compositie die hij helemaal schreef op basis van zijn gelijknamige lied, een van de bekendste uit zijn tijd.
  Coproductie: CAV&MA – Stichting Mons 2015.
  Het Choeur de Chambre de Namur (Kamerkoor van Namen ) geniet de steun van de Federatie Wallonië-Brussel (dienst muziek en dans), van de Nationale Loterij, en van de Stad en de Provincie Namen.
 • Tarieven
 • Tarief
  11 €