GD CLAMEUR@tdr.jpg

La Grande Clameur

Mons 2015 ,  Muziek in Mons
  • Een koor van 500 zangers en zangeressen brengt hulde aan Orlandus Lassus op de trappen van de H. Waldetrudiskerk, met een 20 minuten durend stuk, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Jean-Paul Dessy. Beginnelingen, nieuwkomers en hartstochtelijke muziekliefhebbers die nooit eerder hebben gezongen werden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij 19 bestaande koren. Samen zingen ze als één stem. Dit is de apotheose van maandenlange repetities met zowel amateurs als professionals uit...
    Een koor van 500 zangers en zangeressen brengt hulde aan Orlandus Lassus op de trappen van de H. Waldetrudiskerk, met een 20 minuten durend stuk, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Jean-Paul Dessy. Beginnelingen, nieuwkomers en hartstochtelijke muziekliefhebbers die nooit eerder hebben gezongen werden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij 19 bestaande koren. Samen zingen ze als één stem. Dit is de apotheose van maandenlange repetities met zowel amateurs als professionals uit Bergen-Borinage, Leuven en Maubeuge. Het gezamenlijke koor laat een Grande Clameur weerklinken in de omgeving van de kerk, samen met een dertigtal accordeons onder leiding van Olivier Douyez.
    Deelnemende koren: Aube Nouvelle, Chacadémie, Coup de Chœur.Mons, Chant d'ensemble de l'Académie de Musique de Mons, Chorale Universitaire de Louvain, Ensemble Vocal Chantecité, Les Chanterelles, Seniorella, La Fraternité, Lyricanto, Chœur Royal les Amis de Mozart, Les Chœurs Chantants, Mezza Voce, Poly'sons, Ichtus Chorus, Nota Casto, Saint Paul, Laetare Malbodièse.

    Coproductie: Stichting Mons 2015 - Collegiale H. Waldetrudiskerk