Zie foto's (2)
laphrase_c_leavarlet.jpg

De Zin

Mons 2015 ,  Kunst in de stad & Parcoursen ,  Literatuur in Mons
 • 10 km poëzie !

  De Zin begint bij het station en zigzagt in hoofdletters over de muren van de stad Bergen, kronkelt van gevel naar gevel, hup­pelt door de parken en loopt over de stenen van historische gebou­wen. Hij maakt ons literaire verleden wakker: achter een gotische spuier fluisteren symbolisten en vliegen surrealisten omhoog. Unieke Henegouwse schrijvers, maar ook de rest van de wereld. Hij praat, schaterlacht, vertelt, verbeeldt... Hij wordt geschreven over een afstand van tien...
  10 km poëzie !

  De Zin begint bij het station en zigzagt in hoofdletters over de muren van de stad Bergen, kronkelt van gevel naar gevel, hup­pelt door de parken en loopt over de stenen van historische gebou­wen. Hij maakt ons literaire verleden wakker: achter een gotische spuier fluisteren symbolisten en vliegen surrealisten omhoog. Unieke Henegouwse schrijvers, maar ook de rest van de wereld. Hij praat, schaterlacht, vertelt, verbeeldt... Hij wordt geschreven over een afstand van tien kilometer.

  “Hij”? “Hij” is een zin, vrij en licht als de lucht, een gefantaseerd schrijfsel, bedacht door Karelle Ménine en Ruedi Baur, in geschilderde letters. Hij haalt de woorden uit boeken, speelt met dichters, glipt binnen in ons dagelijks leven, dag na dag, een heel jaar lang. De literatuur is op straat, de woorden zijn van ons. De zin is van ons.

  Met Karelle Ménine en Ruedi Baur.
  Met ING, La Loterie Nationale, Club Mons 2015 Entreprises en Repamine.
 • Tarieven
 • Gratis