Zie foto's (9)
001_aef_londres_c_felicia_crawshaw_-_342342.jpg

De wereld op bezoek Londen

Mons 2015 ,  Festival ,  De must van Mons 2015 in Mons
 • Shocking!

  Voor de tweede van acht edities “De Wereld op Bezoek” gaat het Maison Folie helemaal de Londense toer op, met alle bijbehorende excentriciteit. Alsof u er echt was: een working men’s club met dartsborden, formica tafels en lamellengordijnen. Maar dit is ook het labo van een Londense cultuur in volle ontwikkeling, de plek waar alle performances thuis zijn. Met het gezin, als koppel of alleen geniet u dus zowel van de onweerstaanbare Britse sfeer als van het programma vol van het...
  Shocking!

  Voor de tweede van acht edities “De Wereld op Bezoek” gaat het Maison Folie helemaal de Londense toer op, met alle bijbehorende excentriciteit. Alsof u er echt was: een working men’s club met dartsborden, formica tafels en lamellengordijnen. Maar dit is ook het labo van een Londense cultuur in volle ontwikkeling, de plek waar alle performances thuis zijn. Met het gezin, als koppel of alleen geniet u dus zowel van de onweerstaanbare Britse sfeer als van het programma vol van het betere alternatieve werk (Rebecca Davies & The Tabards, Rajni Shah, Nic Green, Hot Breath Karaoke, Upset The Rhythm, Phil Minton, Action Hero, Rosana Cade, Andrea Zimmerman). In afwachting van de volgende landingsplaatsen in Melbourne, Milaan, Pilzen, Tokio, Montreal en Casablanca, is dit een project op maat voor de 11e verjaardag van het Maison Folie, ontstaan vanuit het culturele netwerk rond Lille 2004. Te gek!

  DWOB Londen: Rebecca Davies and friends aka Mavis Davis and The Tabards

  Podiumkunsten

  19/02/2015 - 22/02/2015 - Margin'Halle

  Verveling uitgesloten bij Rebecca Davis & Friends! Tijdens de vier dagen De Wereld op Bezoek - Londen zorgen zij voor animatie in de Working men’s club. Davies, oorspronkelijk een illustratrice, verwierf bekendheid door op te treden achter haar malle ijsventerskarretje in het V&A of het Barbican. Stand-up, animatie, spiritistische seances, workshops en een afsluitend spektakel.

  DWOB Londen: FATHERLAND

  19/02/2015 - Margin'Halle

  Podiumkunsten -

  Nic Green is de dochter van een Schotse vader (die ze maar één keer ontmoette, toen ze zestien was) en onderzoekt het mysterie van haar voorouders van vaders kant. Ze roept het Schotland van haar voorouders op via sjamanistische dansen op de heidense ritmes van een percussionist. Een existentiële performance “met de turfsmaak van een single malt whisky”, aldus een enthousiaste recensent in The Guardian.

  HOT BREATH KARAOKE

  Podiumkunsten

  19/02/2015 - Margin'Halle

  Mike en Jen aka House wijden De Wereld op Bezoek - Londen in met glamour en glitter. Als perfecte ceremoniemeesters brengen Mike en Jen het publiek samen rond een ongebruikelijke karaoke. Of juister, een “cardioke”, waarbij men zo hard mogelijk moet rennen en terwijl men blijft zingen… onwaarschijnlijk, kitscherig, maar wat een muziekkeuze!

  DWOB Londen: WORK IT, WORKERS! let’s get physical

  Podiumkunsten

  20/02/2015 - 22/02/2015 - Maison Folie

  Bijna de Modern Times van Chaplin! Neem deel aan het bal van de ingebeelde fabriek van Tracey. U schetst opnieuw een beeld van de industrie in het Verenigd Koninkrijk terwijl u de activiteiten van haar arbeiders herontdekt. Zo begint de dans van de werker, de brooddoos of de hopoogst… Trek snel een overall aan, grijp naar uw gereedschap en beweeg mee op het ritme van de fabriek en een vleugje Northern Soul.

  DWOB Londen: The Tabards / Mavis Davis / WARM UP THE SHOW

  Podiumkunsten

  20/02/2015 - Margin'Halle

  Bij wijze van opwarmertje nodigen Mavis Davis en The Tabards u uit om in de East End te komen spelen: een soort traditionele bingo, door hen aangepakt met typische Britse nonsense! Woordspelingen, allerlei knetterende en vloeiende neologismen, en… bingo! Een kleine inleiding om u de grondbeginselen bij te brengen van een discussie aan de tapkast van een pub.

  DWOB Londen: UPSET THE RYTHM PRESENTS ...

  Muziek

  20/02/2015 - Margin'Halle

  Als ontdekker van talenten als Ariel Pink, Dan Deacon, Ty Segall, Wild Nothing, No Age en Lucky Dragons is het label Upset the Rhythm een speerpunt van de New Yorkse en Londense underground-scène. Een programmatie op maat van het Maison Folie dompelt u onder in de allernieuwste muziek.

  DWOB Londen: ACTION HERO / SLAP TALK

  Podiumkunsten

  21/02/2015 - Maison Folie

  Slap Talk is een zes uur durende, op de bokssport geïnspireerde redevoering (met ondertitels!), waarin het dagdagelijkse taalgeweld aan de kaak wordt gesteld. Geliefden die elkaar uitschelden, de geforceerde verkooppraat van een teleshoppingkanaal, de driftbuien van een hypocriete predikant… Om slagen te ontwijken, kunt u vrij binnen en buiten.

  AEF Londen: Clock in and put your overalls on! #1

  Workshop

  21/02/2015 - 22/02/2015 – Margin’halle

  Onder het spottende oog van Mags en Sidney, van The Tabards, vervaardigt u samen met uw ‘collega’s’ de kostuums en accessoires voor een groot feest rond het thema ‘het industriële leven’. Maar eerst moet het decor van deze indrukwekkende workshop gemaakt worden: een stinkende en lawaaierige fabriek, uw twee bazen waardig.

  DWOB Londen: RAJNI SHAH EN DE MUZIKANTEN VAN GLORIOUS & PHIL MINTON

  Podiumkunsten

  21/02/2015 - Espace des Possibles

  Een avond in drie delen. Rajni Shah herneemt haar voorstelling Glorious die ze eerder al voorstelde in het Maison Folie en brengt in alle vrijheid opnieuw deze participatieve show, bestaande uit een vaste basis van zes liederen en zes monologen. Daarna is het de beurt aan de tomeloze expressie van vocalist Phil Minton en de twee danseressen van Project O.

  DWOB Londen: WALKING:HOLDING

  Podiumkunsten

  21/02/2015 - 22/02/2015 - Mons intra muros

  Performance voor één persoon met rondwandeling inde stad. Afspraak aan de Margin'halle van het Maison Folie, om de 15 minuten. Voorstelling vanaf 12 jaar, gratis toegang.
  Marine Thévenet for Artsadmin
 • Tarieven
 • Gratis