Zie foto's (5)
ambiancecafeeuropa_c_dr_0.jpg

Café Europa

Mons 2015 ,  Digitaal in Mons
 • Nadia, 20 jaar, legt aan Huguette, 88 jaar, uit hoe ze een Facebookpagina kan aanmaken.

  Met een 3D-printer herstelt Antoine een apparaat dat hij rijp voor de schroothoop achtte. Welkom in Café Europa, de combinatie van een café uit de 21e eeuw, een trainingscen­trum, een “FabLab” en een video­wall die met 10 Europese steden verbonden is. Het prototype dat in Europa rondreist en in 2015 naar het Mundaneum terugkeert maakte de tongen al los in Mons. Misschien omdat het de ideale plaats is om...
  Nadia, 20 jaar, legt aan Huguette, 88 jaar, uit hoe ze een Facebookpagina kan aanmaken.

  Met een 3D-printer herstelt Antoine een apparaat dat hij rijp voor de schroothoop achtte. Welkom in Café Europa, de combinatie van een café uit de 21e eeuw, een trainingscen­trum, een “FabLab” en een video­wall die met 10 Europese steden verbonden is. Het prototype dat in Europa rondreist en in 2015 naar het Mundaneum terugkeert maakte de tongen al los in Mons. Misschien omdat het de ideale plaats is om deze technologische revolutie, die de wereld helemaal op zijn kop zet, te begrijpen en verkennen.

  Met veel enthousiasme!

  De wereld verandert, maar biedt voor het eerst sinds lang een mooie kans om onze manier van samenleven anders aan te pak­ken en opnieuw vorm te geven. In Café Europa ervaart men de waarde van do-it-yourself en open source, en de kans om samen onze sociale banden te herdefiniëren. En het is nog leuk ook! Kom het gewoon zelf ontdekken!