14de editie van de Triënnale van de Politieke Affiche
Van 6 februari tot en met 19 december in het Mons Memorial Museum

Sinds meer dan 30 jaar is het de hoofdtaak van de Triënnale van de Politieke Affiche om het debat op gang te brengen, en dat door de grote politieke, sociale en milieugerelateerde kwesties in onze samenleving aan te kaarten.  
De Triënnale van de Politieke Affiche is een internationale wedstrijd voor professionele grafici en studenten Beeldende Kunsten, die het politieke thema in letterlijke zin willen aansnijden, namelijk het leven in de stad en in de samenleving.  
De triënnale werd in 1978 opgericht door de cultuurraad van het Maison de la Culture van Bergen en omgeving. Die eerste editie ging dieper in op het thema van de sociale strijd.  
Waar ze tot in 1995 vooral Europees gericht was, richt de triënnale vandaag haar blik op de hele wereld. 
Deze affiches behandelen alle aspecten van het 'samen leven': Mensenrechten, de Noord-Zuidproblematiek en de Derde Wereld, de honger in de wereld, de val van het communisme, minderheden, migraties, racisme en fascisme, illegaliteit, migratie, de holocaust, het milieu, aids, daklozen, armoede, vrouwengeweld, mishandeling, ... maar daarnaast ook thema's die nauwer aansluiten bij de actualiteit van de voorbije 3 jaar.  
Zo zien we voor deze 14de editie veel illustraties rond onderwerpen als de klimaatopwarming en de sterk gemediatiseerde optredens van Greta Thunberg, de #metoo-beweging, de Amerikaanse politiek belichaamd door Donald Trump, ...  
Het MARS (Mons arts de la scène) verzamelde ruim 11.000 affiches.

Praktische informatie

Reserveren verplicht via www.visitmons.be of op 065/33.55.80.
Eventueel kunt u ook ter plaatste tickets kopen (betaling per bankkaart).
Met een toegangsticket voor het Mons Memorial Museum kunt u de tentoonstelling bezoeken (uniek tarief: normaal tarief € 9 / verminderd tarief € 6).
Duur van het bezoek aan het MMM: 1.30 uur
Duur van het bezoek aan de tentoonstelling: 1 uur