Sinds haar oprichting in 1984 blijft het Internationaal Festival van de Liefdesfilm in Mons trouw aan een bepaalde opvatting over films. Het festival richt zich op originele, gewaagde en geëngageerde films uit alle continenten.

Vanaf de historische thematiek gericht op de liefde en het gevoel van verliefdheid is het festival geleidelijk aan geëvolueerd naar een nieuwe identiteit rond films die blijk geven van een bijzondere kijk op de wereld, de relaties tussen het Noorden en het Zuiden en de relaties tussen mensen. Opgebouwd rond een honderdtal langspeelfilms en kortfilms waarvan het merendeel producties uit Europa en ontwikkelingslanden zijn, is de programmering bijzonder gevarieerd met een aanbod aan populaire films en producties die het plezier van een breed publiek combineren met de eis van een kwaliteitsfilm. De structuur van het filmprogramma van het FIFA is samengesteld uit:

* nationale avant-premières,

* competities met langspeelfilms,

* groepsbesprekingen,

* conferenties,

* headliners met beroemde persoonlijkheden uit de zevende kunst,

* een panorama gewijd aan de Italiaanse film,

* en een focus op de Belgische film

Openingsgala: wees erbij!

Het Koninklijk Theater van Mons ontvangt op 10 februari 2017 het openingsgala van het Internationaal Festival van de Liefdesfilm van Mons. De avond belooft bijzonder kleurrijk te worden met de vertoning van een film in avant-première, unieke gasten en heel wat andere verrassingen.

Het tweede balkon van het Koninklijk Theater van Mons is opnieuw toegankelijk waardoor er 100 bijkomende plaatsen beschikbaar zijn. Vanaf drie februari worden de plaatsenverkocht voor de prijs van 15 euro per stuk aan de loketten van de bioscopen Plaza Art en Imagix Mons. Het ticket geeft u niet alleen toegang tot de openingsavond van het festival maar ook tot de receptie die nadien gehouden wordt.

Noteer nu alvast in uw agenda! Het startschot van dit niet te missen filmfestival uit de streek mag u zeker niet laten schieten!