Ça brasse pour Moi

in Boussu

Ca_brasse_pour_moi_boussu Steve Bernard.jpg
  • Hij is gepassioneerd door bier, van het veld tot in het flesje. Zij door gastronomie, van het product tot op het bord. Samen hebben Antoine en Catherine van de oude familieboerderij in Boussu een plekje gemaakt in het teken van de kunst van het brouwen. Ça Brasse Pour Moi brouwt niet alleen haar eigen bieren, maar is tegelijk een bierkelder en biedt workshops zytologie.


    De microbrouwerij waar oprechte seizoensbieren zonder kunstmatige smaakstoffen worden gebrouwen. Voor sommige soorten bier, zoals de blonde bieren, komen de granen rechtstreeks van de boerderij van de ouders van Antoine die de kost verdienen als graanboeren. Na reservering hebt u de kans om samen met familie of vrienden te ontdekken hoe deze bieren gebrouwen worden.


    De degustatieruimte voor workshops zythologie: zythologie is voor bier wat oenologie is voor wijn, de kunst om bier te proeven en af te stemmen op een gerecht.. Na een theoretische inleiding en een bezoek aan de brouwerij kunt u de verschillende bieren ontdekken tijdens een blinde analyse- en proefsessie. Daarnaast krijgt u tijdens het proeven verschillende maaltijden voorgeschoteld, als bewijs dat bier wel degelijk een gastronomische rol kan spelen.


    De kelder met ambachtelijke bieren die, naast de huisbieren, ook een reeks bieren van bevriende brouwerijen herbergt.

    Wilt u kennismaken met alle facetten van bier? Aarzel dan niet en breng ons een bezoekje!
  • Gesproken talen
    • Engels
    • Frans
Diensten
  • Toegankelijkheid
    • Beperkte mobiliteit
  • Voorzieningen
    • Parkeerplaats
    • Parkeerplaats bussen
Tarieven
Betalingen methoden
  • Cash
Openings
  • Heel het jaar
  • Vrijdag
    10:00 - 18:00
  • Zaterdag
    10:00 - 18:00