Brasserie Saint-Lazare

in Mons

BSL_Logo2019_POS_RGB_JPM.jpg
21752588_1934688483452944_672323465064488702_o.jpg
46078295_2180544585533998_1311159846527041536_o.jpg
IMG_3756.JPG
  • Waar bier op maat wordt gemaakt!

    Na zijn brouwersstudies en een industriële brouwerscarrière, start Jean-Philippe Mottoul in 2006 een eigen brouwerijtje. Hij kiest bewust voor een kleinschalige productie. Zo kan hij verschillende recepten uitproberen en zijn probeersels in de daaropvolgende jaren voorleggen aan kenners en bijschaven. Het resultaat is niet alleen een steeds hoogstaander bier, maar ook een groeiende kennis van het hoge gistingsproces. In 2015 wil een aantal enthousiastelingen Jean-Philippes vakkennis benutten en ze beslissen samen de brouwerij Saint-Lazare op te richten. De naam verwijst naar de “Faubourg St.-Lazare”, gelegen op een van de vijf bergen rond Mons.

    Vandaag is de brasserie Saint-Lazare een kleinschalige artisanale brouwerij met een onafhankelijke en traditionele werking, gericht op klanten die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaand product. De nabijheid en de individuele aanpak zijn volledig op maat van een lokale distributie. Daarnaast koos brasserie Saint-Lazare er bewust voor om in loonverband te werken. Zo komt kwaliteit voor kwantiteit en kan perfect worden ingespeeld op de eisen en de verwachtingen van de klanten. Het uitgangspunt is om atypische recepten te ontwikkelen en om te experimenteren met nieuwe stijlen, verschillende soorten mout, gist, kruiden, hop en brouwtechnieken. Sinds kort beschikt de brouwerij trouwens over een automatische brouwmodule van 20 liter, waarmee nieuwe bierrecepten kunnen worden ontwikkeld. Het behoeft dus geen verdere uitleg dat brasserie Saint-Lazare unieke recepten ontwikkelt en zo een breed gamma artisanale bieren aanbiedt. Vernieuwende en originele bieren verzekerd! Naast een permanent aanbod zijn er ook bieren die voor een bepaalde periode worden gebrouwen. Enkele van de grootste succesnummers, die uiteraard deel uitmaken van het permanente aanbod:

    • #002, la Saison voor puristen van de Belgische traditie,
    • #004, het lichte blonde bier voor al wie zomerse smaken wil proeven,
    • #010, de amberkleurige Hoppybrett-achtige Pale Ale, voor liefhebbers van Brett en van unieke smaken,
    • #013, de Barley Wine, gerijpt in “Belgian Owl” whiskyvaten, voor liefhebbers van luxe!

    Zin om zelf een bier te brouwen? Ga zeker eens langs in brasserie Saint-Lazare! Hier wordt niks aan het toeval overgelaten; gaande van het recept tot het bottelen in vaten of in flesjes, langs het brouwproces en het ontwerp van het etiket.
  • Gesproken talen
    • Frans
Openings
Openingstijden
  • Heel het jaar