Brasserie de l'Abbaye de Saint-Ghislain

in Hautrage

108-brasserie Abbaye St Gh.jpg
  • Na ruim 20 jaar amateurbrouwer te zijn geweest, start Jean-Marc Carpenier in 2014 met de ontwikkeling van zijn eigen biermerk.Het is in het dorpje Hautrage, een deelgemeente midden in Saint-Ghislain, dat de bieren van de Brasserie de l'Abbaye uit Saint-Ghislain gebrouwen worden. In winkels en cafés in en rond Saint-Ghislain vindt men vandaag vijf op fles hergiste en ongefilterde bieren, elk met een eigen karakter:

    - de Blonde, gebrouwen met gerstemout en hop, die het bier een evenwichtige smaak geven, schommelend tussen zoet en bitter.
    - De Ambrée, een amberkleurig bier met een stevigere bitterheid en met mout- en karamelaroma's.
    - de Brune, met de typische noten van gebrand mout en subtiele kruidige toetsen.
    - de Printemps, geheel in lijn met de traditie van lichte, verfrissende bieren zoals ze vroeger tijdens de arbeid op het veld werden gedronken.
    - de Double Saison Triple, een licht amberkleurig bier waarin men de dry-hop-techniek aan het einde van het gistingsproces herkent. Deze is evenwel niet overheersend aanwezig, zodat de lichte biscuit-toets ten volle tot zijn recht komt.


    Kom kennismaken met deze streekbieren die het resultaat zijn van een zorgvuldige mengeling van smaken en authenticiteit ...
  • Gesproken talen
    • Frans
Tarieven
Betalingen methoden
  • Cash
Openings
Openingstijden
  • Heel het jaar