Het toeristische jaar 2017 staat in het teken van de "Waalse gastronomie“; een gelegenheid om authentieke en kwaliteitsvolle producten te leren kennen, die een troef zijn voor de streek van Mons. Chocolade, bier, honing, kaas, groenten, traditionele methode... "BELEEF DE WAALSE GASTRONOMIE!“

Maak kennis met onze culinaire wandelingen via de gids “Balades Gourmandes en région de Mons“. Op het menu staan tochten voor het hele gezin, om de streek rond Mons met de wagen, te voet of per fiets te ontdekken. Van het natuurpark Hauts-Pays, via Mons-Borinage of de idyllische regio van Jurbise en Lens, beleef je tal van culinaire hoogstandjes. Voor wie van zoet houdt, zijn er de honing en chocolade. Wie het liever hartig heeft, moet zeker de producten van onze slagers en de artisanale vleeswaren proeven. En ontdek vooral ook onze brouwerijen en wijnen, en de traditionele methode van de Chant d’Éole (Quévy).

De hele streek rond Bergen telt ook heel wat producenten van zuivelproducten, geitenkaas, of koeienkaas, groenten zoals witloof (Saint-Symphorien) of heerlijk brood en gebak. Zelfs de meest veeleisende fijnproevers zullen hier aan hun trekken komen, met de vele lokale recepten, zoals de “Cotelette” à l‘Berdouille“ of de “pagnon borain”, om er maar enkele te noemen. Heb je een recept uit Mons of een recept op basis van regionale producten, prik die dan op onze reuzen koksmuts. Gebruik daarvoor de receptenfiches, die je vindt bij visitMons, of dit formulier.Bij visitMons kun je ook terecht voor een doos met ... receptenboeken die je van maandag tot zondag, van 9.30 tot 17.30 uur kunt inkijken.

Sluit je aan bij onze talrijke partners producenten "Wallonie gourmande" en doe mee aan onze projectoproep.