Visit Mons

Download de app Visit Mons op de App Store en op Google Play! Bezoekroutes! Wat doen? Waar eten? Waar slapen? Waar naartoe? De mobiele app Visit Mons is uw persoonlijke gids die je tijdens je verblijf begeleidt! Op deze app vind je alle informatie voor een geslaagd verblijf in onze stad! Wij wensen je een aangenaam verblijf in Mons!


 

URBASTEP

Download de app URBASTEP op IOS en Google Play..

De app URBASTEP bevordert de sociale en culturele integratie van alle burgers, met inbegrip van personen met een handicap. Op het homescherm kun je kiezen uit opties zoals evenementen, restaurants, hotels, vervoer, diensten, maar krijg je ook juiste, duidelijke en nauwkeurige informatie over de specifieke toegankelijkheid van deze locaties ter bevordering van je volledige autonomie. URBASTEP is in de eerste plaats een app die je jouw mobiliteitsproblemen laat vergeten en je in staat stelt om een stad als Mons met plezier te ontdekken. Deze app is bedacht en ontwikkeld als een duurzaam, flexibel en intuïtief bruikbaar technologisch instrument dat deel uitmaakt van de opkomst van een toekomstige "Mons - Stad voor Iedereen”.

Grande Guerre : Corps, Armes et Paix

Download de app "Grande Guerre: Corps, Armes et Paix" op IOS en Google Play..

6 circuits in Mons, Le Cateau en Cambrai in de voetsporen van de Eerste Wereldoorlog. Deze streek zag de eerste veldslagen van het conflict en was het toneel van de laatste gevechten. Inmiddels voor de burgers: 4 jaar bezetting die haar sporen heeft nagelaten bij de hele bevolking.

Elk themagericht circuit biedt de mogelijkheid om deze locaties te herontdekken en herinneringen op te frissen die soms door de jaren heen vervagen.
1 - Legende van de Engelen van Mons (Slag bij Mons – 23 augustus 1914)
2 - The first and The Last (Honderddagenoffensief, 11 november 1918)
3 - In de oorlogstijd (de inwoners van Mons in de oorlog)
4 - Slag bij Cateau – (26 augustus 1914)
5 - Slag bij Cambrai – (20 november -7 december 1917)
6 - Honderddagenoffensief - (augustus-november 1918)

Een engel brengt opnieuw een bezoek aan deze emblematische locaties, een reis tussen verleden en heden om de bezoeker de sleutels van de geschiedenis te geven. Wie herinnert er zich nog al deze soldaten en burgers die vandaag namen op gedenkplaatjes of monumenten zijn waar niemand meer bij stil blijft staan? Wie beter dan de bewaarder van hun geheugen...?

Audiogidsen en video's van 2 tot 3 minuten - aanvullende media en archieven - kaarten van de te ontdekken circuits.

Deze app werd ontwikkeld met steun van het Commissariaat-generaal voor Toerisme van Wallonië en van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). INTERREG IV France-Wallonie-Vlaanderen doet de grenzen vervagen.