De Coupe de l’Avenir is een van de belangrijkste koersen van de Belgische motorcross kalender. In deze competitie, die wordt georganiseerd door de Motocross Club du Haut-Pays, zijn vele grote talenten hun carrière begonnen, zoals Gaston Rahier, Harry Everts, André Malherbe, Georges Jobe, Stefan Everts en Steve Ramon. Grote namen van de motorcross, wees daar zeker van! Het verhaal van deze cross begon 50 jaar terug toen Joël Robert, zesvoudig wereldkampioen, een competitie opzette voor de beste jonge coureurs in Jamioulx. Vanwege de omvang van het festijn verhuisde de Course de l‘Avenir naar Angreau om tenslotte zijn definitieve bestemming te vinden in Baisieux onder auspiciën van de Motocross Club du Haut-Pays.
 
Tegenwoordig doen er elk jaar minstens 15 landen mee aan de Coupe de l‘Avenir in allerlei categorieën, zoals de onlangs toegevoegde 65cc en 85 cc. Een andere nieuwigheid is de „Coupe des Ancêtres“ (Cup van de Ouden) met antieke motoren en verder andere races als : elektrische motoren, zijspannen, quads, etc.
 
Een altijd weer gevarieerd spektakel van de bovenste plank voor elke sportliefhebber en niet alleen dat: bij de Coupe de l‘Avenir heb je bovenal een leuke tijd met vrienden of familie.