Begeleide wandeling: Vincent Van Gogh in de Borinage (12km)

Uitstapjes en wandelingen ,  Rondleiding met gids in Wasmes

 • Geleide wandelingen in Petit-Wasmes, waar Vincent van Gogh in 1879 als evangelist werkte onder de mijnwerkers van de Borinage. Ontdek de plaatsen waar de kunstenaar leefde en werkte. De commentaren zullen worden geïllustreerd door de brieven die Vincent aan zijn broer Theo schreef. Uitrusting: goede wandelschoenen. Reserveren verplicht.

  Begeleide wandelingen

  Begeleide wandelingen in een lus door de paden en steegjes van Petit-Wasmes, langs de plaatsen waar Vincent van Gogh tussen Januari en juli 1879 leefde en werkte toen hij als evangelist diende in de lokale protestantse gemeenschap. De uitleg van de gids zal worden geïllustreerd door de prachtige brieven die Vincent aan zijn broer Theo stuurde. Deze brieven zullen je letterlijk onderdompelen in de leef- en werkomstandigheden van de mijnwerkers en hun families aan het einde van de 19e eeuw. Andere onderwerpen die worden aangesneden, zijn de oorsprong van mijnbouw in de Borinage, industriële archeologie en lokale folklore De wandeling van 28 juli is langer: 12 km. De route wordt uitgebreid naar Dour via het Bois de Colfontaine en het Bois de Saint-Ghislain. Daarnaast beklimmen we enkele terrils (of sintelbergen) waarvan de toppen een prachtig panoramisch uitzicht op de Borinage-regio bieden.

  Halten

  Tijdens de wandeling zijn er halten gepland in het Van Gogh Huis, waarin Vincent werd verwelkomd door de familie van Jean-Baptiste Denis (boer), het 'Salon du Bébé', waar hij lezingen van de Bijbel organiseerde, het Van Gogh borstbeeld van Ossip Zadkine, en de indrukwekkende steenkoolmijn van Marcasse waar Vincent afdaalde tot 700 meter diep in de mijn. Tijdens de wandeling van 28 juli stoppen we ook nog voor de betonnen Sauwartan mijnbok en het Volkshuis van Dour, twee opmerkelijke beschermde gebouwen.

  Proeven

  Om inspanning en ontspanning te combineren, krijgt u de gelegenheid om wat lokale lekkernijen te proeven, zoals de beroemde "pagnon borain" met een goede kop koffie en de lokale bieren "La Marcasse" (blond en bruin) of "Nuit Etoilée" "(amber). Dit alles uiteraard met veel wijsheid en matiging !
 • Tarieven
 • Volwassene
  Vanaf 15 €
Rooster
Rooster
 • De 28 juli 2018 van 9:30 in 16:00
Beoordeling toevoegen
Schrijf uw beoordeling over Begeleide Wandeling: Vincent Van Gogh In De Borinage (12Km) :
 • Verschrikkelijk
 • Slecht
 • Gemiddelde
 • Goed
 • Uitstekend
Er zijn nog geen reacties op Begeleide Wandeling: Vincent Van Gogh In De Borinage (12Km), schrijf als eerste een verlaten !